Søgemaskineoptimering

Mark Pedersen - Freelance webudvikler og SEO konsulent

Alle hverdage kl. 9-20 på tlf: 28 76 14 96 

Søgemaskineoptimering stastisik

Søgemaskineoptimering Case Study

Linkbuilding

At skabe links til en hjemmeside er en utroligt vigtig del af søgemaskineoptimering, og kort sagt så kan man ikke få for mange links. 
Mange links skaber indflydense på måden Google vurderer hvordan en hjemmeside placeres når den viser et søgeresultat på for eksempel "Billigt børnetøj" eller "Luksus sko"

Alle links er dog ikke lige meget værd, og nogle links kan endda være dårlige, enten fordi de simpelthen ikke tæller for noget i Google's øjne, eller fordi de bliver anset som værende af dårlig kvalitet. Jeg har brugt mange år indenfor faget, og ved derfor hvor de gode links er at hente, og har fået bygget et godt netværk af både egne sider, og med adgang til et det evigt voksende internet, er det kun budget og konkurrence der sætter grænser.

At et link kommer fra en hjemmeside som tv2.dk er ikke blot bedre for søgemaskinerne, det siger sig selv at tv2 har mange læsere, og med en succesfuld pressemeddelse, eller andre kreative handlinger, kan man også opnå en stor trafik fra læsere som klikker ind fra disse sider. Det er dog ikke alle sider, eller webshops der bare lige kan komme på Wikipedia for eksempel, og derfor kræver det ofte noget benarbejde i form af markedsføring i den klasse man nu en gang ligger i. 

At bygge links er der som sådan ikke noget svært i, det tager bare tid. Der skal oprettes links på mange sider, og der skal ikke kun stå 2 linjer tekst ved hvert link. Det er nemlig sådan at Google mener, retfærdigt, at indhold er konge når det kommer til internet og vigtighed. Jo mere indhold en given hjemmeside har, jo mere i dybden den går, og jo mere unik den tekst er, jo bedre.

Ved søgemaskineoptimering af en hjemmeside kræver det oftest i omegnen af 250 ord pr. link. Alt efter konkurrencen på markedet starter minimum antal af links for at opnå en side 1 placering på omkring de 30 gode kvalitets links, nogle sider har flere hundrede, og tusinde links, oftest fordi de har været på banen i lang tid, eller har noget indhold andre på nettet gerne vil linke til.

Hvis budgettet kunne være bedre brugt andetsteds, kan der ofte spares en 30-50% på at skrive artiklerne selv. Der er ikke noget svært i at skrive indhold om et emne man kender til, og det er ofte bedre end at jeg bruger tid på noget jeg ikke kender ligeså godt som ejeren af hjemmesiden. Det er dog ikke altid det er hensigtsmæssigt, og jeg skriver gerne tekster selv på samme niveau som teksten på denne hjemmeside er forfattet.

 

Copyright © 2014 - Sogemaskineoptimering.com