Sådan får du SSL på din WordPress hjemmeside

Måske har du hørt om det før, SSL, men har du selv overvejet at få sat det op på din egen hjemmeside eller webshop?

QBMFQAYA0W

For mange kan SSL, som i øvrigt står for Secure Socket Layer, lyde som en større teknisk ændring, og derfor er der ikke ret mange små og mellemstore hjemmesider, der er har fået det på endnu. SSL er dog kommet for at blive, og kigger man blot 1-2 år ud i fremtiden, så vil man med stor sandsynlighed slet ikke kunne lade være med at have det på din hjemmeside eller webshop.

Google meldte eksempelvis ud for et par uger siden, at deres Chrome browser fra 2017 vil begynde at advare alle brugere, hvis de anvender sider som ikke er SSL sikret, hvis de indtaster dater i f.eks. søgefelter, loginformularer, kommetarfelter og selvfølgelig på betalingssider. Dette kommer i kølvandet på Googles udmelding i 2014, om at sider med SSL sikring vil få et lille ranking boost i deres søgeresultater.

Der er altså med andre ord allerede rigtig mange gode grund til at få SSL-sikret sine sider.

Hvordan kommer man i gang?

Mange ved det ikke, men faktisk er det lettere end nogensinde før at få SSL på sin hjemmeside, hvis man f.eks. har den hostet hos en af de mange danske webhoteludbydere.

Der er nemlig inden for det senere år sket det, at rigtig mange udbydere er begyndt at tilbyde gratis SSL til deres kunder. Nedenfor finder du et udsnit af de udbydere som pt. tilbyder gratis SSL.

  • Azehosting
  • Surftown
  • One.com
  • cHosting

Hvis du allerede er hostet hos en af disse udbydere, kan du kontakte dem og spørge ind til, hvordan du får aktiveret dit SSL certifikat. Hos f.eks. Surftown er dit domæne/webhotel allerede aktiveret med SSL og du kan prøve at tilgå det via https i stedet for http. Man kan diskutere om dette er smart træk af Surftown, men det er nu engang sådan de har valgt at gøre det.

Som du måske har lagt værke til, så er det også de billigere webhoteller, som tilbyder gratis SSL. Derfor kan du med stor sandsynlighed, selvom du har købt et billigt webhotel, få gratis SSL hos din udbyder. Grunden til at du kan det er, at de certifikater som webhoteludbyderne anvender, faktisk er gratis – mere om det nedenfor.

Hvordan fungerer disse certifikater?

De fleste hostingudbydere bruger Lets Encrypt til at tilbyde gratis SSL til deres kunder. Lets Encrypt er et non-profit projekt startet for at udbrede SSL på internettet. Med Lets Encryt kan du få udstedt SSL certifikater helt gratis, og de kan tilmed bruges på flere domæner på samme server. Derfor kan webhoteludbyderne tilbyde SSL gratis til alle deres kunder.

Nedenfor kan du se udviklingen i aktive SSL certifikater fra Lets Encrypt. Tallene taler vist for sig selv!

ssl_1

Når certifikatet er på plads

Når du har fået grønt lys fra din udbyder for, at dit gratis SSL certiifkat er på plads, så skal du have omstillet din hjemmeside til at anvende https i stedet for http.

Dette kan være lidt af teknisk udfordring, men hvis du bruger WordPress, er det faktisk slet ikke så galt.

Her skal du nemlig blot installere et plugin kaldet Really Simple SSL og aktivere SSL beskyttelse på din side. Pluginnet vil sørge for alt det tekniske, og efter det er installeret og aktiveret, så vil din side være SSL-sikret.

Test at alt er i orden ved at gå til din side via https i stedet for http og se at du får en fin lille grøn hængelås i adresselinjen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>