SEO-tip: Husk at redirecte dine attachment urls på dit WordPress site

Rigtig mange hjemmesider og blogs kører i dag på WordPress. WordPress er i sig selv ganske godt optimeret til SEO, men der er altså steder, hvor det stadig halter lidt bagefter.

En af de ting er billede attachement urls til indlæg, som hvis man ikke får taget hånd om dem, kan være katastrofale for din sides evne til at ranke korrekt på dine keywords.

Sådan fungerer billede-urls i WordPress

Når du uploader billeder i WordPress, så får disse billeder tildelt deres egen url som alle, deriblandt Google, kan tilgå.

Rent praktisk så betyder det, at hvis du uploader et billede direkte til mediebiblioteket med navnet ”billede”, så vil der blive lavet en side med url´en dinside.dk/billede.

Uploader du et billede til et indlæg, så vil blive oprettet en url dinside.dk/indlæg/billede, hvor det eneste der vises er det billede du har uploader.

Uploader du et billede til en kategori er scenariet det samme, som hvis du uploadede det direkte til dit mediebibliotek.

Lad os nu sige, at du havde en side med masser af tekst, den rigtige meta titel og meget mere, alt sammen målrettet søgeordet ”billede”. Prøv at sæt dig i Google sted, når de finder du af, at du har tre URL´er der alle indikerer, at her finder man noget med ”billede”:

Den side du gerne vil ranke til: dinside.dk/billeder-for-alle

Attachement url side fra billede i mediebibliotek: dinside.dk/billede

Attachement url side fra billede uploadet til indlæg: dinside.dk/indlæg/billede

Siderne vil desuden få titlerne ”Billede” eller det samme navn som det indlæg det blev oprettet til. Derfor har du nu i princippet 3 sider, der forsøger at ramme det samme søgeord.

Google vil blive forvirret, og vil som et resultat ikke ranke nogle af siderne højt – det dur ikke, og derfor er du nød til at lukke ned for attachment urls, og redirecte dem til deres indlægsider

Løsningen

Løsningen til problemet er et plugin kaldet Yoast SEO. Yoast SEO er et SEO-plugin, som kan en hel masse ting, men det du i første omgang skal bruge det til, er at aktivere redirect af attachment urls.

Installer pluginnet og gå ind under advanced:

menu

Gå herefter ind på ”Redirect attachment URLs to parent post URL” og click ”Redirect”.

redirect

Dine billede-urls burde nu redirect til de indlæg de er blevet uploadet til.

Men hvad så med dem der ikke er uploadet til et indlæg? (direkte til mediebibliotek eller via kategori)

Disse billeder skal du have fundet og vedhæfte dem til relevante indlæg således, at der slet ikke findes billeder på din side, som lever på deres egen url.

Case

Blog delen på billig-bredbånd.nu kører på WordPress og siden starten havde siden ikke redirectet attachment urls fra kategorier Det betød, at der f.eks. fandtes en side på url´en billig-bredbånd.nu/wp/bredbånd med et billede af et antennestik.

Man skal ikke være SEO-guru for at vide, at sådan en url ikke må eksistere, når man i forvejen forsøger at ranke på ordet bredbånd på en anden url.

Løsningen var selvfølgelig at redirecte urlen til indlægssiden, så urlen som sådan ikke længere eksisterede, og at Google og de andre søgemaskiner derfor ikke længere så flere forskellige sider på samme domæne fokusere på det samme søgeord.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>